SMW

School, de beste tijd in je leven! 

 Of toch even niet? Gelukkig gaat het met de meeste leerlingen goed op school. Af en toe heeft een leerlingen wat extra ondersteuning nodig. Bijvoorbeeld als een leerling ergens mee worstelt of ergens door vastloopt. Soms zijn er gewoon problemen (klein of groot) waar ze zelf of met hun ouders niet uitkomen. Voor die leerlingen is er schoolmaatschappelijk werk van Schoolformaat. Schoolmaatschappelijk werkers bieden persoonlijke begeleiding aan leerlingen die het nodig hebben, en de begeleiding  is kosteloos.

Begeleiding van leerlingen
De schoolmaatschappelijk werker kijkt altijd naar wat er nodig is. Soms is advies aan een leerling, ouders of onderwijzend personeel al voldoende. Maar meestal bestaat de begeleiding uit een aantal (wekelijkse) gesprekken met de leerling en/of ouders.

Waarom er extra begeleiding nodig is kan erg verschillend zijn, denk aan het niet lekker in je vel zitten, depressiviteit maar ook begeleiding bij rouw, faalangst, echtscheiding, geringe weerbaarheid en gedragsproblemen.

Versterken van krachten
Bij Schoolformaat werken ze vanuit de eigen kracht van de leerling. Dat doen ze bijvoorbeeld door het zichtbaar maken van de talenten en het denken in oplossingen en mogelijkheden. Daardoor gaan leerlingen beter in hun vel zetten. Er wordt geluisterd, er is oog voor wat er speelt, er is ondersteuning bij het beantwoorden van vragen en bij het oplossen van problemen die er spelen.

Inschakelen schoolmaatschappelijk werk
Denk je erover om het schoolmaatschappelijk werk in te schakelen? Dat kan, want het schoolmaatschappelijk werk kan zowel door ouders, de leerling en school aangevraagd worden. Soms heeft een leraar of docent het gevoel dat een leerling wel wat extra ondersteuning kan gebruiken. Ook dan kan er, in overleg met u als ouder, het schoolmaatschappelijk werk ingeschakeld worden. Neem dus gerust contact met op de schoolmaatschappelijk werker als er problemen zijn en hulp nodig is.

Bereikbaarheid
De schoolmaatschappelijk werkers van Schoolformaat zijn op vaste tijden aanwezig op school, maar daarbuiten ook bereikbaar als het nodig is.
Op WereldWijs is Ronnie Goorman aanwezig op donderdag.
Contactgegevens: 06-21152489, r.goorman@schoolformaat.nl

Kwaliteit 
Schoolformaat staat voor haar kwaliteit. Om de kwaliteit van de medewerkers te waarborgen, zijn zij alleen HBO geschoold en lid van de NVMW / Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ). Ook krijgen zij regelmatig deskundigheidsbevordering. Daarnaast is Schoolformaat ISO 9001:2015 gecertificeerd.

Vragen?  
Zijn er nog vragen over het schoolmaatschappelijk werk? Neem contact op met school of direct met ons via info[@]schoolformaat.nl. Op www.schoolformaat.nl vind je meer informatie over schoolmaatchappelijk werk en Schoolformaat.

 

Schooltandarts

Zoeken jullie een leuke kindvriendelijke tandartsenpraktijk voor jullie kind(eren) die 2x per schooljaar op school komt met de Dental Car?

Kies dan voor de Jeugdtandverzorging Zoetermeer!

Hier wat voordelen op een rijtje:

  • 2 x per jaar bij de basisschool een controle met een uitgebreide poetsles met kleurtest, zodat de kids kunnen zien waar ze plekjes over slaan met poetsen. Na de poetsles krijgen de kids een mooie tandenborstel mee naar huis.
  • Is het poetsen nog wat moeilijk dan zijn er extra poetslessen op ons centrum.
  • Ook voeding is belangrijk voor een gezonde mond. Hierover praten wij natuurlijk met ouders en kinderen.
  • Beschermlaagjes op blijvende kiezen (sealen) aanbrengen en behandelen van caviteiten( gaatjes) worden gedaan op ons moderne centrum aan de Denemarkenlaan. Dit kan op afspraak maar u kunt ook kiezen om gebruik te maken van onze haal- en brengservice die in overleg met school de kinderen van en naar school rijdt. Hierdoor hoeven ouders geen vrij te nemen om met hun kind naar de tandarts te gaan.
  • Voor peuters (2,5 tot 4 jaar) hebben we speciale wengroepjes. De peuters komen 3x in groepjes bijeen om op een speelse manier te wennen aan de tandarts. Al toverend, zingend en spelend leren zij tanden poetsen en geven we advies over eet- en drinkmomenten en hoe de mond gezond blijft.
  • Middelbare school: als de kinderen op de middelbare school zitten komen ze op afspraak naar ons moderne centrum aan de Denemarkenlaan. Tot de 18 jarige leeftijd blijven wij hen begeleiden met poetsaanwijzingen en gezonde voedingsadviezen.
  • ALLE BEHANDELINGEN VALLEN ONDER DE BASISVERZEKERING EN WORDEN GEHEEL VERGOED DOOR UW ZORGVERZEKERING.

 

Zijn jullie nieuwsgierig geworden bezoek dan onze website:

www.jtv-zoetermeer.nl (hier kun je ook inschrijven).

Of vraag naar onze folder op de peuterspeelzaal, kinderdagverblijf of op de basisschool van uw kind.

U kunt ons ook bellen op 079 – 342 2877 (op werkdagen tussen 8.45 en 12.00 uur en tussen 13.00 en 15.00 uur).

 

Jeugdtandverzorging Zoetermeer

Denemarkenlaan 2 ( 3e etage)

2711EL ZOETERMEER