Thema Middeleeuwen DaVinci

WebredactieNieuwsberichten

We zijn na de voorjaarsvakantie in groep 5 t/m 8 begonnen met het thematisch werken in de middagen, met behulp van de methode DaVinci. Het thema is: de Middeleeuwen. Een tijdperk waar heel veel over te leren valt! Tot nu toe hebben we o.a. geleerd over ridders, het leenstelsel, rangen en standen in die tijd. Ook hebben we mooie kastelen gebouwd. De leerkrachten gingen zelfs een toneelstuk opvoeren in Middeleeuwse stijl!

Ook in de onderbouw sluiten ze hierop aan en werken ze over het thema Ridders en Prinsessen. Zo is in groep 1/2 de huishoek omgetoverd tot een ridderkasteel. Zo leren we steeds meer over ridders, middeleeuwse kleding, een riddertoernooi, beroepen in de middeleeuwen, hoe de mensen vroeger leefden en waar ze hun voedsel vandaan haalden.

De lesmethode DaVinci is een nieuwe en eigentijdse methode voor wereldverkenning, waarbij de zaakvakken als één geheel worden aangeboden. Thematisch werken vanuit wereldverkenning. Het belangrijkste doel van DaVinci is dat leerlingen vaardigheden ontwikkelen die ze in een snel groeiende maatschappij nodig hebben, zoals kritisch en creatief denken, samenwerken, ICT-vaardigheden en zelfregulering.

“Alles heeft te maken met al het andere” (Leonardo da Vinci)

Meer informatie kunt u vinden op https://www.davinciacademie.nl/